ΑΜΠΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Ποιος είμαι…

 Γεννήθηκα στην όμορφη Χίο, από γονείς Χιώτες. Στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ανέπτυξα δραστηριότητες συμμετέχοντας στις ομάδες προσκόπων του νησιού. Επί σειρά ετών ήμουν μέλος της κολυμβητικής ομάδας, καθώς και της ομάδας water polo του Ναυτικού Ομίλου Χίου.

 Η αδιάκοπη επιθυμία μου για εξέλιξη και δράση, με οδήγησαν στην πρώην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (ΑΒΙΣΠ) του σημερινού Πανεπιστημίου Πειραιώς, από όπου και απέκτησα το πτυχίο του Οικονομολόγου.

 Υπηρέτησα τη στρατιωτική θητεία, ως Έφεδρος Αξιωματικός.

 Είμαι παντρεμένος με την επιχειρηματία Άννα Φωτιάδου-Μυλωνά, με την οποία έχουμε μία κόρη, την Αμαλία μας, ψυχολόγο και τραπεζικό στέλεχος. Εργάστηκα από νεαρή ηλικία στον τραπεζικό κλάδο, από τον οποίο αποκόμισα γνώση και εμπειρία. Διετέλεσα Διευθυντικό και Διοικητικό στέλεχος στους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας, καταλαμβάνοντας όλες τις θέσεις της τραπεζικής ιεραρχίας.

 Το 2000, παράλληλα με τις τραπεζικές μου υποχρεώσεις, ψηφίστηκα και ανέλαβα την θέση ευθύνης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Ευρωδυναμική Α.Ε Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, που εισήχθη στο Χρηματιστήριο μεγάλων εταιριών της Αθήνας.

Από την θέση αυτή αποκόμισα νέες χρήσιμες εμπειρίες στην Διοίκηση και Οργάνωση  Επιχειρήσεων.